Leto 2018 je bilo čudovito, zanimivo, razburljivo na popotniškem in stresno na osebnem področju. V preteklem letu sva na poti preživela 38 dni, obiskala 9 držav, od tega 4 nove. V letu 2018 sva obiskala Italijo, Hrvaško, Črno goro, Bosno, Češko, Slovaško, Avstrijo, Turčijo in Vietnam. Vsi krajši izleti in potovanja, so naju v tem letu stali 3420 eur, kar je 1710 eur po osebi.

Januar

Že takoj po novem letu, sva se odpravila na Roglo, kjer sva se v sodelovanju z rančem Kaja in Grom preizkusila v skijoringu. Gre za šport, ki je pri nas še precej nepoznan, vendar pa slednji po svetu precej hitro pridobiva na popularnosti. Skijoring je zimski šport, pri katerem na smučeh eno osebo vleče konj, pes ali motorno vozilo. Pri obisku rančna se nisva samo preiskusila v skijoringu, ampak sva tudi izvedela veliko o konjih in delu z njimi.
Povzetek leta 2018
Februar

Že peto leto zapored, sva se odpravila na smučanje na Roglo. Tokrat sva naletela na pravo zimsko idilo, z ogromno snega in stopinjami konkretno pod lediščem. Za večino nočna mora, za naju pa čisti užitek. Prvič sva v tem letnem času obiskala tudi Veliko planino, ki je bila odeta v čudovito zimsko oddejo.

Marec

Marec sva izkoristila za smučanja na Rogli in Kopah. Smuka v marcu je odlična, saj ni več pretirane gneče, proge so zjutraj lepo pomrzjene, predvsem pa že lahko uživamo v lepših in daljših dnevih.

Povzetek leta 2018

April

Čeprav imava rada zimo, sva tudi pomladi vesela. V začetku meseca sva se odpravila v Robanov kot, v drugi polovici meseca pa na Veliko planino, ki je bila oddeta v vijoličasno preprogo žafranov.

Povzetek leta 2018
Maj

Praga in Bratislava sta že kar nekaj časa čakali, da ju obiščeva. Prvomajski prazniki so se izkazali za odlično priložnost, da združiva obisk obeh mest. Na poti proti sva si ogledala Češky Krumlov, ki naju je s svojo srednjeveško podobo popolnoma navdušil. Nato sva nekaj dni raziskovala Prago, okušala češko tradicionalno hrano in odlično pivo, ostalo pa nama je še toliko časa, da sva obiskala živalski vrt, ki je po mnenju mnogih, najlepši živalski vrt v Evropi. Za konec sva se še za dva dni ustavila v simpatični Bratislavi.
Povzetek leta 2018
Junij

Če bi mesec junij morala opisati z eno besedo, bi ga opisala kot izjemno stresen mesec. V juniju se nama je končno uspelo preseliti in ko sva že mislila, da si bova sedaj končno oddahnila, je prišla nova priložnost, ki sva jo po dolgem in tehtnem premisleku zgrabila z odprtimi rokami. Vedela sva, da bo ta novi ”projekt” trajal nekaj mesecev, zato sva nujno potrebovala vikend oddih. Na kuponih sva ugodno našla vikend paket v Selcah in bila s ponudbo zelo zadovoljna.

Julij

Morje, sonce, narava, mir in seveda kampiranje, so pri nama najboljši način za odklop. Oba sva mnenja, da slovensko obalo premalo poznava, zato sva za tokratno vikend kampiranje izbrala Kamp Belvedere nad Izolo.
Povzetek leta 2018
Avgust

Avgust je minil v znamenju izletov po Sloveniji. V začetku meseca sva se odpravila na kopanje v Strunjan, v drugi polovici meseca pa sva obiskala Lovrenška jezera, Črno jezero in Slap Šumik.

September

Po skoraj enoletni popotniški pavzi, sva se končno odpravila na zaslužen dopust v Črno goro. Za tri dni sva se ustavila v Bosni, kjer sva se na hitro ustavila v Sarajevu in nadaljevala pot proti rafting centru Drina Tara, kjer sva uživala na raftingu, v njihovi gostoljubnosti ter odlični bosanski hrani. Nato je sledilo 6 dnevno raziskovanjenje goratega predela Črne gore in raziskovanje obalnih mest.
Povzetek leta 2018
Oktober

Začetek oktobra nam je postregel z precej poletnimi temperaturami. Odločila sva se, da se odpraviva na izlet v Trst, ki sva ga združila z nakupovanjem v slavni Mireli.

November

Novembra sva se odpravila na težko 17 dnevno potovanje po Vietnamu. Raziskovala sva kaotična mesta, jedla odlično ulično hrano, se kopala v Halong Bayu, sprehajala v romantičnem Hoian-u, jedla najboljši hamburger na svetu, raziskovala čudovito okolico v Tam Cocu… Skratka celotno potovanje je bilo super.

December

V decembru sva končno zaključila z projektom, ki sva se ga lotila v mesecu juniju. Pretekli meseci so bili precej nori in stresni, zato sva praznike preživela doma in jih izkoristila za lenarjenje in sprehode v naravo. Odpravila sva se tudi na ogled adventnega Zagreba.

Čeprav je bilo preteklo leto precej stresno, sva izjemno vesela in ponosna kako so se stvari odvijale. Popotniško leto 2018 je bilo odlično, tako da z veseljem pričakujeva kaj bo prineslo leto 2019.