Živalski vrtovi so ena izmed stvari, ki jih na najinih potovanjih izpustiva, saj nekako nisva navdušena nad ogledom živali za ograjami, zato, če je le možno, si jih raje pogledava v njihovem naravnem okolju. Med obiskom Prage sva na blogu dobila kar nekaj nasvetov, da naj na seznam ogledov dodava tudi živalski vrt, ki je vreden ogleda. Tako sva zadnji dan v Pragi izkoristila za ogled živalskega vrta.

Kako do živalskega vrta?

Do živalskega vrta prideva z rdečim metrojem C, končna postaja pa je Nadraži Holešovice. Na postaji avtobus številka 112 pelje direktno do živalskega vrta. Za obisk živalskega vrta priporočava, da se tja odpravite v zgodnejših urah, saj se boste tako izognili nepotrebni gneči (velja predvsem za praznike in vikende). Živalski vrt ima tri vhode, kar je dobro vedeti. Avtobus nas je odložil pri prvem vhodu in ko se nama je uspelo izkrcati iz avtobusa, je bila vrsta na blagajni dolga vsaj 150 metrov. Ko sva bila že skoraj odločena, da greva nazaj, sva na internetu našla podatek, da ima živalski vrt 3 vhode. Na naslednjem vhodu, je bila vrsta bistveno manjša.

Čudovit živalski vrt

Praški živalski vrt je definitivno najlepši živalski vrt, kar sva jih obiskala. Živalski vrt velja za najlepši živalski vrt v Evropi in 7. najlepši na svetu. Razprostira se na pobočjih hriba nad reko Vltavo, ki se danes nahaja na kar 47 hektarjih, v njem pa najdemo več kot 700 različnih živalskih predstavnikov. Živalski vrt so v Pragi odprli leta 1931. Leta 2002 je živalski vrt prizadela strašna poplava, ko ga je rekla Vltava poplavila več kot polovico. Evakuirati so morali več kot 1000 živali, kar je bila tudi največja evakuacija vseh časov.

Živalski vrt je ogromen in če se prehitro utrudite, se lahko na ogled zapeljete tudi z vlakcem, če vam pa morebiti hoja v hrib ni po godu, se lahko na vrh zapeljete tudi s sedežnico.

Dobro je poskrbljeno tudi za ponudbo hrane in pijače, ki ni pretirano draga. V živalskem vrtu najdete tako bare, restavracijo in kioske s hitro prehrani in prigrizki. Za hot dog bo potrebno odšteti 2 €, isto pa za vafelj namazan z Nutello. Za vstopnino boste odrasli odšteli 200 kron, otroci med 3. in 15. letom 100 kron, otroci do tretjega leta imajo vstop brezplačen. Več informacij o obisku živalskega vrta najdet tukaj.

* Med obiskom ne zamudite šova s tjulni 🙂

Praga živalski vrt

Praga živalski vrt

Praga živalski vrt

Praga živalski vrt

Praga živalski vrt

Praga živalski vrt

Živalski vrt v Pragi