Morje, sonce, narava, mir in seveda kampiranje, so najboljši način za odklop. V zadnjih dveh mesecih sva imela kar stresno obdobje, zato sva nujno potrebovala odklop, kar je pomenilo že kar ta vikend.

Prva ideja je bila, da se odpraviva v kakšen kamp v Trstu, vendar sva si tik pred izvozom za Trst premislila. Razlog? Slovensko obalo absolutno premalo poznava. Zahvaljujoč mobilni tehnologiji in internetu na poti, sva v roku desetih minut imela že dva kampa v ožjem izboru. Prvi je bil na seznamu kamp Adria v Ankaranu, ki nama nekako ni bil preveč všeč, pa še prevelika gužva je bila, tako da bi morala počakati na prosto parcelo. Druga ideja je bil kamp Belvedere nad Izolo.

Veliko prostora, nasad oljk, prostora pa ravno toliko, da nisi gledal sosedu v krožnik. To je to… Sprehodiva se čez kamp, si poiščeva svoj prostor med dvema oljkama in v roku 5ih minut postaviva svoj ”bazni kamp”. Samopostavljiv šotor Quecha je zakon.

Kampiranje med oljkami v kampu Belvedere

Kamp Belvedere

Kamp Belvedere se nahaja na hribu, zraven hotela Belvedere, kamp pa se deli na dva dela. Prvi del je v senci borovega gozda, kjer so večinoma pavšalni gostje, se pa še vedno najde prostor za prikolico ali šotor.

Kampiranje med oljkami v kampu Belvedere
Drugi del kampa se nahaja v nasadu oljk, kjer je manj sence, pretežno pa je namenjen šotoristom. V tem delu kampa ni vode in elektrike. Kamp je lepo urejen, urejene so tudi sanitarije.

Kampiranje med oljkami v kampu Belvedere
V poletnih mesecih je možno tudi kopanje v zunanjem bazenu v hotelskem kompleksu Belvedere. V tem primeru se zaračuna višja cena kampiranja, ki znaša 14.80 € po osebi.

Ker je kamp lociran na hribu, se je potrebno do plaže malo sprehoditi. Do plaže, ki se nahaja pod klifi, je nekje 10 minut hoje, vso pijačo in hrano pa si je potrebno nesit s sabo, saj na plaži ni nobene gostinske ponudbe.

Kampiranje med oljkami v kampu Belvedere


Če vam ta plaža ni preveč všeč, se lahko odpravite na drugo bližnjo plažo, do katere sva midva peš potrebovala 15 minut hoje. Za goste kampa, je do te plaže v poletnih mesecih organiziran brezplačni prevoz z hotelskim minibusom.


Midva sva obiskala obe plaži in plaža pod klifi nama je bila bolj všeč. Na drugi plaži je za naju prevelika gužva, neprijeten dostop v vodo, le ta pa tudi ni bila najčistejša.

V sklopu kampa, se nahaja tudi mini market, kjer dobite vse kar nujno potrebujete, predvsem pa hladno pivo 🙂

Na avtomatu v kampu lahko kupite tudi led (2kg – 2€)