Zlata Praga, mesto stoterih stolpičev in po mnenju mnogih, eno izmed najlepših mest v Evropi. Po obisku Prage, se tudi midva pridružujeva temu mnenju. Za lažje načrtovanje izleta, sva spisala najin predlog štiri dnevnega obiska Prage. 

1. dan: Slovenija – Češky Krumlov – Praga

Za pot do Prage boste iz Slovenije potrebovali med 6-7 ur. Predlagava, da se na pot odpravite v zgodnjih jutranjih urah in si na poti ogledate čudoviti Češky Krumlov, ki slovi po gradu in lepi arhitekturi v starem mestnem jedru. Za ogled mesteca si vzemite vsaj 2-3 ure časa. Po ogledu mesta, imate do Prage še dve uri vožnje.
Načrt potovanja: Praga (4 dni)

Načrt potovanja: Praga (4 dni): Češky Krumlov

2. dan: Levi breg Vltave (Praški grad, Lennonov zid, Petrin hrib)

Prvi dan v Pragi, namenite raziskovanju Levega dela Vltave, kjer si oglejte srednjeveško mesto Hradčany (Praški grad, Zlata ulička). Po ogledu gradu se spustite v Malo Strano (Little Quarter), ki predstavlja skromnejši del mesta. Med raziskovanjem Male Strane ne izpustite z grafiti porisanega Lennonovega zidu, ki je dober odraz komunistične zgodovine Češke.
Načrt potovanja: Praga (4 dni): Lenonov zid


Tik ob levem bregu Vltave, se nahaja čudoviti park Kampa, ki velja za enega najlepših in najmirnejših predelov mesta. Pozno popoldne vam bo ostalo še toliko časa, da se povzpnete na hrib Petrin. Na vrh se lahko podate z vzpenjačo ali pa se odpravite kar peš. Na vrhu se povzpnite na ”Eiflov stolp”, od koder boste imeli čudovit razgled na staromestno jedro, Praški grad in Karlov most.

3 dan: Desni breg Vltave (Mestni trg, Karlov Most, Plesoča hiša, Astronomska ura)

Drugi dan v Pragi nemenite raziskovanju desnega brega Vltave, kjer se nahaja Staro in Novo mesto. Raziskovanje začnite na Mestnem trgu, kjer je polno restavracij, barov, muzejev ter uličnih umetnikov. Na trgu ne spreglejte mogočne cerkve ”Naše gospe” in stolpa z astronomsko uro. Lep pogled na omenjeni zgradbi imate iz strešne terase hotela Uprince.

Za konec se sprehodite čez Karlov most in uživajte v praškem vrvežu. Če vam ostane še kaj časa, se sprehodite do verjetno najbolj nenavadne stavbe v mestu – Dancing House (Plesoča hiša), ki je ime dobila po nenavadni arhitekturi.

Med raziskovanjem mesta obvezno poskusite katero od čeških tradicionalnih jedi, midva pa priporočava, da poskusite kar domači golaž. Obvezno poskusite tudi tradicionalno sladico trdelnik, ki jih ponujajo na vsakem koraku.

4. dan: Živalski vrt – povratek domov

Zadnji dan v Pragi izkoristite za ponovni skok v mesto ali pa obiščite živalski vrt, ki velja za najlepšega v Evropi. Popoldne povratek domov.