Čudovito grško obmorsko mestece Parga, se nahaja na severozahonem delu celinske Grčije. Parga velja za enega najlepših mest na jonski obali, za nekatere pa kar najlepše obalno mesto v Grčiji.

Parga

Parga je izjemno simpatično in s svojimi pisanimi hišicami, ki se strmo dvigajo v hrib precej fotogenično mesto, ki kar vabi, da ga obiščemo. Mesto je zgrajeno v amfiteatralni obliki, okoli obalnega zaliva. Staromestno jedro Parge je očarljivo in polno skritih kotičkov, ki jih je vredno raziskati. Iz kopnega je lep razgled na manjše pristanišče in zelen otoček, na katerem stoji bela cerkvica. Ob obalni promenadi je polno trgovinic, kavarn, barov in pristnih grških tavern, kjer ponujajo odlično grško hrano in gyros.

Parga čudovito obmorsko mestece: mesto parga

Parga čudovito obmorsko mestece:

Parga čudovito obmorsko mestece: zelen otoček s cerkvico

Parga čudovito obmorsko mestece:: ulice Parge

Parga je odlično izhodišče za dnevne izlete

Parga v poletnih mesecih privablja ogromno turistov, kar pa ni nič nenavadnega, saj mesto poleg svoje priljubljenosti, ponuja tudi veliko možnosti za dnevne izlete.

1. Paxos in Antipaxos, ki sta znana predvsem po turkizni vodi, modrih jamah ter pristnih obmorskih mestecih. Izlet si lahko rezervirate kar v mestu, zanj pa boste odšteli 15 eur na osebo.

Parga: Antipaxos

2. Reka Acheron se nahaja le 25 km od Parge in je čudovit poldnevni izlet po kristalno čisti vodi, ki jo obdaja visok kanjon. Iz Parge se lahko v sotesko Acheron odpravite z organiziranim prevozom ali pa s svojim avtomobilom. Več o najinem izletu v Acheron River si lahko preberete tukaj.

parga: acheron river

3. Ena od top znamenitosti v Grčiji, ki je resnično ne smete izpustiti, so mogočni samostani Meteora, ki stojijo na vrhu mogočnih skal. Na izlet se lahko odpravite z avtomobilom, lahko pa izberete katerega od dnevnih izletov, ki jih ponujajo lokalne agencije. 

Meteora

Meteora

Nočitve

Parga ponuja pestro ponudbo nočitev, kot so hoteli, apartmaji, hostli in tudi kampi. Cene nočitve (apartma) se gibljejo od 30 eur v predsezoni in od 45-50 eur v glavni sezoni. Cena je predvsem odvisna od same lokacije, časa potovanja in nastanitve bivanja. Midva na najinih roadtripih večinoma kampirava, zato sva tudi tokrat izbrala kamp. V Pargi najdete dva kampa in sicer kamp Valtos in kamp Lichnos, katerega sva na koncu tudi izbrala.

Kamp Lichnos

Kamp Lichnos se nahaja v mirnem zalivu, le 5 minut vožnje iz Parge. Nahaja se na robu čudovitega zaliva, v prijetni senci starih oljk. Na voljo je 150 mest za avtodome, šotore in prikolice, najlepši del kampa pa je namenjen šotoristom, ki ne potrebujejo oskrbe z elektriko. V kampu je manjša trgovina, ob peščeni plaži pa najdete tudi restavracijo in taverno. Iz kampa se lahko po urejeni potki med oljkami, odpravite tudi v Pargo, ali pa se tja iz zaliva Lichnos odpeljete kar z ladjico (10 eur/osebo). Več informacij o kampu najdete tukaj.

Lichos beach

Če vas pot zanese v Pargo, priporočava da si nastanitev poiščete v zalivu Lichos, kjer imate raznoliko ponudbo nočitev. Midva sva v kampu zelo uživala in bila z njim zadovoljna. Osebje na recepciji je prijazno, sanitarije so čiste, kamp je miren, večina ”parcel” v kampu nudi vsaj delno senco. Za bivanje v glavni sezoni sva odštela 25 eur za dve osebi (brez elektrike, ker sva bivala na neparceliranem delu).

Parga čudovito obmorsko mestece: Zaliv Lichos

Parga čudovito obmorsko mestece:: Lichos kamp