Leto 2017 se je ravno dodobra poslovilo, zato sem malo pobrskala za nazaj, kakšno je bilo najino preteklo leto, sploh na popotniškem področju. Preteklo leto je bilo naravnost čudovito in polno novih odločitev, tako na osebnem kot na popotniškem področju. V preteklem letu sva na poti, tako v tujini kot v Sloveniji preživela vsega skupaj za naju rekordnih 43 dni in obiskala 5 držav, za vse skupaj pa sva po osebi zapravila 2.080 eurov.

Kam vse naju je pot v letu 2017 vodila?

Januar

Meseca januarja sva se za teden dni odpravila na smučanje v Francijo, kar se je izkazalo za precej poceni in odlično smučarsko destinacijo. Zaradi ugodne cene sva izbrala manjše smučišče v Franciji – Valfrejus, ki ima 70 kilometrov različnih smučarskih prog, vse od črnih prog, prog za naše najmlajše in malo zahtevnejšega terena, ki sede predvsem nam, ki smo ljubitelji smučanja izven urejenih smučarskih prog.

Najino leto 2017

Februarja

V februarju nisva ravno veliko hodila naokoli, sva se pa dvakrat odpravila na smučanje na Golte. Veliko prostega časa sva v februarju preživela za računalnikom, saj sva se odločila, da svoj blog preseliva iz bloggerjeve domene, na wordpress domeno, kjer bova ustvarila pravo spletno stran.

Marec

Kot vsako leto do sedaj, sva se tudi tokrat v mesecu marcu odpravila na smučanje na Roglo. Smuka je v tem mesecu odlična, saj so proge zjutraj lepo pomrznjene, ni več pretirane gneče na smučiščih, ni več tako mrzlo, sploh pa se začno dnevi daljšati, zato še po smuki ostane nekaj časa, za kakšen sprehod.

Konec meseca je luč sveta ugledala tudi na novo postavljena spletna stran bloga www.lucina-potepanja.com.

April

April sva začela z najinim vsakoletnim obiskom Velike planine, ki je v tem času odeta v vijolične preproge cvetočih žafranov.

Drugo polovico meseca sva se podala na prvo letošnje daljše 16-dnevno potovanje v Indonezijo. Na otoku Java sva obiskala hindujsko svetišče Prambanan ter budistični Borobudur ter naredila 1001 selfie s tamkajšnjimi najstniki. Ostale dni sva preživela na Baliju, kjer sva večino časa z najetim skuterjem raziskovala riževe terase, občudovala mogočne vulkane, snorkljala med živopisanimi ribicami, obiskala opičji gozd, uživala v indonezijski hrani, med drugim pa sva našla tudi svoj najlepši kotiček na zemlji…

Najino leto 2017

Maj

Maja sva raziskovala najino bližnjo okolico in se odpravila na raziskovanje Savinjske doline. Ogledala sva si obnovljeni grad Žovnek, od koder je čudovit pogled na isto imensko jezero, za konec pa sva se še sprehodila okoli Braslovškega jezera.

Najino leto 2017

Junij

Po daljšem in nič kaj ležernem potovanju, ki sva ga dala skozi v aprilu, sva se že takrat odločila, da takoj, ko bo dovolj toplo, da se za podaljšan vikend odpraviva na morje, kjer bova več ali manj samo lenarila. Tako sva se prvi vikend v mesecu odpravila na nama precej ljubi otok Krk, kjer sva več ali manj lenarila, raziskovala obmorske mestne promenade ter uživala ob sončnih zahodih.

Najino leto 2017

Julij

Na povabilo mojih staršev sva se odpravila na podaljšan vikend k našim sosedov v dalmacijo, natančneje počitniški kraj Sv. Filip i Jakov, kjer sva skupaj z njima raziskovala stari del mesta Zadar, zjutraj pa v Biogradu čakala na ribiče, da se vrnejo z jutranjega ulova, da smo kupili sveže ribe za kosilo. Istočasno sta bila v bližini najina prijatelja, ki sta naju povabila na izlet s čolnom, kjer smo raziskovali bližnje otoke.

Najino leto 2017

Avgust

Čeprav sva v avgustu načrtovala raziskovanje posočja, sva idejo zaradi nepredvidenih dogodkov opustila. Eden izmed razlogov je bila nepredvidena operacija najinega psa, največji razlog pa je bila nedvomno moja magistrska naloga, ki mi jo je uspelo spisati v rekordnem mesecu dni. V avgustu nama je uspelo skočiti le do Lovrenških jezer, kamor sva se odpravila s kolesi.

V avgustu sem tudi na skrivaj kupila karti za Maroko, ki sta bili darilo za Klemnov trideseti rojstni dan.

Najino leto 2017

September

Septembra zaradi finiširanja moje magistrske naloge in vseh popravkov, ki so bili potrebni pri sami nalogi, niti nisva imela časa, da bi se odpravila vsaj na krajši izlet. Vseeno pa sva bila izjemno vesela, ko je Klemen na isti dan praznoval svoj trideseti rojstni dan, jaz pa uspešno zagovarjala magistrsko nalogo.

Oktober

Če je bil september precej kisel z vremenom, nam je mesec oktober postregel s precej prijetnimi temperaturami, zato sva se odpravila na Črno jezero na Pohorju in se na Šmartinskem jezeru v z zorbu zakotalila po hribu navzdol.

Konec meseca sva se odpravila na težko pričakovano drugo malenkost daljše potovanje v Maroko, ki je bil na najinem popotniškem seznamu že precej časa. Po vrnitvi iz Maroka sva bila oba mnenja, da je bilo to eno izmed lepših potovanj.

November

V hribih je zapadel prvi sneg in midva kot velika ljubitelja snega, sva se odpravila na sprehod na Roglo, kjer sva se ob škripanju snega odpravila do razglednega stolpa.

December

Decembra sva se v sodelovanju s smučiščem Golte za vikend odpravila na smučanje, kjer sva uživala v kulinariki, se razvajala v wellnessu, čez dan pa se podila po snežnih strminah.