Zjutraj spakirava najina nahrbtnika in se odpraviva proti 250 kilometrov oddaljeni Merzougi. Pot do Merzouge je izjemno slikovita, saj naju na poti spremljajo čudoviti razgledi na visokogorje Atlas, čudovite rečne oaze ob katerih so nastale vasi, povsod je prostrana ravnina ter divje kamele, ki se pasejo naokoli…

Ker sva že nekaj ur v avtu, počasi postaneva lačna, zato ob poti ustaviva v manjši restavraciji. Gre za bolj lokalno restavracijo, kjer nimajo niti menija, edina izbira, ki pa jo lahko dobiva je tajin. Že na začetku sva naredila napako, ker nisva vprašala za ceno, zato sva ob plačilu računa oba debelo pogledala nad končno ceno. Za dva tajina in dve cocacoli sva odštela 180 dh, kar je enkrat več kot sva plačevala drugje. Zato priporočava, da najprej vedno vprašate za meni oziroma za ceno obroka, da ne boste presenečeni tako kot sva bila midva.

Popoldne prispeva v Merzougo, kjer že od daleč lahko občudujeva živo rdeče sipine. V Merzougi sva si prenočišče rezervirala vnaprej in sicer v guest housu Le vile De Dunes. Sobe se nahajajo v njihovi domači kasbi, sobe so čiste in tudi domačini so izjemno prijazni, gostoljubni in čisto nič vsiljivi, tako kot drugod po Maroku.

Ker želiva za jutri rezervirati treking s kamelami, se odpraviva v mesto (mesto je dejansko ena ulica), kjer te takoj ob prihodu že bombardirajo z različnimi ponudbami. Po pregovarjanju le pristaneva, da si greva z njimi domov pogledati ponudbo. Peljejo naju malo izven mesta, kjer se ob začetku puščave oziroma sipin nahajajo kasbe, kjer imajo kamele in od koder se začne izlet v puščavo.

Cena izletov je odvisna predvsem od tega, kakšen izlet izberemo in kaj vse je v ponudbo vključeno. Midva izbereva izlet s spanjem v berberskih  šotorih v puščavi, večerjo, zajtrk, ogled sončnega vzhoda in zahoda, bordanje po sipinah, jahanje kamel, po koncu pa še sobo za tuširanje po prihodu iz puščave. Za vse skupaj sva odštela 350 dh, od začetne postavljene cene 400 dh.

*Nasvet: Če pridete v Merzougo pred 15 oziroma 16. uro popoldne, se lahko še isti dan odpravite na treking in tako prihranite eno nočitev. Predlagava, da se zapeljete v mesto, kjer bodo ponudniki izletov kar sami pristopili do vas, z njimi pa se lahko potem dogovorite za izlet.

** V Merzougi sva dobro in poceni jedla na glavni ulici v restavraciji Te Nere.

Stroški:

  • Kosilo = 180 DH (15.90 €)
  • Bencin = 230 DH (20,30 €)
  • Sadje, voda = 22 DH (2 €)
  • Nočitev Le Villee de Dunes NZ = 21 €