Zjutraj se zbudiva in se odpraviva na zajtrk, ki je precej klasičen. Maslo in marmelada ter seveda ”viski Maroko” oziroma metin čaj. V Maroku te skoraj povsod pogostijo z metinim čajem, pitje čaja pa za njih predstavlja skoraj obred, ki ga začno že ob zajtrku, nato pa ga nadaljujejo poleg vsakega obroka. Čaj postrežejo v kovinskem čajniku, ki ga servirajo na pladnju s kozarci, v katere gre mogoče 1 dcl čaja. Zelo vroč čaj iz čajnika z velike višine v tankem curku točijo v steklene kozarce.

Pred izletom v puščavo se v mesto odpraviva še na Tajin v restavracijo TeNere, ki se nahaja na glavni ulici. Pred odhodom si še kupiva vsak svojo ruto za na glavo.

Čas je, da se odpraviva do lokacije, od koder se bomo s kamelami odpravili v notranjost puščave. Tako pozno popoldne zajahava vsak svojo enogrbo rentano kamelo, ki jih imenujejo tudi dramedarji, nato pa se še v družbi dveh Angležev in Berberom odpravimo v notranjost puščave. Sipine Erg Chebi so malo večji peskovnik peska, saj so široke le 2 kilometra in dolge 10 kilometrov, neskončna puščava kakršno si vsi predstavljamo se začne v Alžiriji.

Maroko: Izlet v Saharo

S kamelami se odpravimo 2 kilometra v puščavo, kjer nas pred šotoriščem kjer bomo spali, napotijo na najvišjo sipino, kjer počakamo sončni zahod. Kmalu po zahodu pade mrak, zato se v družbi Angležev odpraviva proti šotorom, kjer nam Berberi pripravijo večerjo, ki je nič druga kot tajin. Priporočam, da naročite vegetarijanskega namesto mesnega, saj je vegetarijanski veliko bolj okusen. Po večerji se usedemo na tla in ob spremljavi bobnov in petja ter opazovanja zvezd preživimo preostanek večera.

Maroko: Izlet v Saharo

Že doma sva ob iskanju informacij na forumih in blogih zasledila, da znajo biti noči v puščavi precej hladne, zato sva s seboj vzela vsak svojo spalno vrečo. Spalne vreče ne priporočava samo zaradi morebitnega mraza, ampak tudi zaradi tega, ker odeje v šotorih niso ravno čiste in je bolje spati v svoji lastni spalni vreči, z deko pa se še vseeno lahko pokrijete preko svoje spalke, da vas ne zebe. Šotori so prekriti s tepihi in odejami, ki odlično držijo toploto, tako da naju (oktobra) ni zeblo, se je pa precej ohladilo proti jutru, ko sva vsak nase vlekla debele odeje.

Maroko: Izlet v Saharo

Maroko: Izlet v Saharo

Maroko: Izlet v Saharo

Maroko: Izlet v Saharo