Slovenski državljani za vstop v Vietnam potrebujemo vizo, ki si jo uredimo na letališču. Možnih je več različnih viz, za vse pa boste potrebovali povabilno pismo, brez katerega si ne morete urediti vize (podatek v času najinega potovanja, za nove podatke preverite).

Vize se razlikujejo glede na čas trajanja potovanja in na število vstopov v državo:

  • 30 dni in en vstop (povabilno pismo 6$ in 25$ viza)
  • 30 dni in večkratni vstop (povabilno pismo 8$ in 50$ viza)
  • trije meseci in en vstop (povabilno pismo 15$ in 25$ viza)
  • trije meseci in več vstopov (povabilno pismo 25$ in 50$ viza)

Kje dobim povabilno pismo?

Povabilno pismo (letter of approval) lahko dobite na večih internetnih straneh, midva pa sva ga vzela na tej strani, zanj pa sva odštela 6$. Na spletni strani vneseš svoje podatke, številko potnega lista in plačaš povabilno pismo, ki sva ga v roku parih dni dobila na mail.

viza za vietnam

Postopek pridobitve vize na letališču

Ob pristanku so nam na letalu razdelili listke, kjer smo morali zapisati naše podatke, namen našega obiska in naslov nastanitve. Če potujete po državi zapišite nočitev kjer boste spali prvo noč. V primeru, da še nimate izbrane nastanitve, si izmislite nekašen Guesthouse x (gre samo za formalnost).

Povabilno pismo, skupaj z izpolnjenim dokumentom, potnim listom in fotografijo, predložite uradniku na okencu (Visa on Arrival), kjer urejajo vize. Potem bo (po vsej verjetnosti) vse skupaj trajalo kakšne pol ure ali uro, da vse pregledajo ter vas pokličejo nazaj. Priporočava, da dobro poslušate katero ime pokličejo, saj je njihova izgovorjava imen popolnoma drugačna kot naša in se lahko hitro zgodi, da svoje ime preslišite.

Ko vas pokličejo, se ponovno zglasite na okenčku, kjer plačate vizo in dobite potni list nazaj. Za vizo boste odšteli 25 $. Pred odhodom na potovanje preverite, da je vaš potni list veljaven še vsaj pol leta.

 

viza za vietnam