Golte so smučišče, ki morda niso ravno prva izbira ljubiteljev smučanja, kar pa je škoda, saj so Golte odlično smučišče, ki ponuja široke in raznolike proge, primerne tako za začetnike kot za bolj zahtevne smučarje. Smučarske proge se nahajajo na 50 hektarjih razgibane narave, na nadmorski višini med 1250 in 1573 metri nadmorske višine. Na voljo je 12 kilometrov urejenih smučarskih prog, od tega 4,4 kilometre modrih prog, 7,4 rdečih prog in malo manj kot kilometer črnih prog za najzahtevnejše smučarje. Na smučišču se nahajajo tri sedežnice Medvedjak, Smrekovec in Ročka, ter dve vlečnici Morava in Stari Stani. Poskrbljeno je tudi za najmlajše smučarje, ki bodo prvič stopili na smučke, saj je pri hotelu za njih namenjen tudi tekoči trak.

Smučišče golte

Tek na smučeh in turno smučanje

Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji teka na smučeh, saj je 5 kilometrov tekaške proge z izhodiščem na Starih Stanih namenjeno ravno njim. Na Golteh bodo uživali tudi turni smučarji, saj se lahko iz Golt odpravijo proti Smrekovcu ali Raduhi. Smučišče golte

Smučarska šola Beli zajec

V zimski sezoni v okviru hotela, deluje tudi smučarska šola Beli zajec, pod vodstvom katerih potekajo pestri programi za otroke in mladostnike, ki se bodisi na smuče postavijo prvič ali pa za bolj izurjene smučarje, ki želijo svoje zavoje malce bolj izpiliti. V hotelu Golte se nahaja tudi manjša trgovina, kjer lahko opravimo hiter servis smuči ali pa si izposodimo smučarsko opremo.

Ko nas smučanje že utrudi do te mere, da potrebujemo krajši počitek ali pijačo, za to poskrbijo štiri koče, ki se nahajajo na samem smučišču. Koče na smučišču Golte ponujajo ob odlični kulinarični ponudbi tudi najlepše razglede na Kamniško – Savinjske Alpe. Najina najljubša postojanka je koča Trije ploti, ki se nahaja ob akumulacijskim jezeru, do nje pa se pripeljemo s sedežnico Medvedjak.

Smučišče golte

Za konec pa še razlogi, zakaj se midva vedno znova vračava na Golte:

  • Golte so nama najbližje smučišče
  • čudoviti razgledi na Kamniško – Savinjske Alpe
  • prijazni zaposleni
  • ugodnejše smučarske karte
  • kadar sva šla smučat, ni bilo pretirane gneče, tako, da sva se res nasmučala