Letošnji praznik v avgustu je kot naročen, saj pride ravno na ponedeljek in je odličen podaljšek za vikend odklop na morju. Neko namestitev sem iskala že junija in sem bila že takrat presenečena nad visokimi cenami pri naših sosedih, zato sva se odločila, da bova kar kampirala.

Ker sem opazila, da kar nekaj ljudi tik pred zdajci išče bilokakšno namestitev za termin 12.8. – 15.8. v Istri ali Kvarnerju sem danes (dva dni prej) iz čiste radovenosti pošnofala po bookingu za cenami namestitev in lahko rečem, da so me cene dobesededno sezule. Iskala sem po principu za tri nočitve, namestitev za dve osebi ter obkljukala možnost, da mi pokaže najnižjo ceno, izogibala sem se hostlom z bivanjem v skupinski sobi.

Najcenejše namestiteve, ki jih najde booking v tem trenutku v terminu 12.8. – 15.8.2016:

KRK – na celotnem otoku je trenutna najcenejša namestitev v mobilni hiški v Fkk kampu, za tri nočite bomo odšteli 698 eur.
CRIKVENICA – hotel*** za tri nočitve in dve osebi 1050 eur
RABAC – apartma 750 eur, 17 kilometrov od mesta
UMAG – Apartma za 3 osebe 600 eur
PULA – hostel, skupna spalnica 150 eur
NOVALJA – soba za dve osebi 384 eur
NOVI VINODOLSKI – soba 334 eur
OPATIJA – apartma 330 eur
TROGIR – apartma za dve osebi 172 eur
SAVUDRIJA – apartma, 7 km od centra mesta, cena 597 eur
IZOLA – apartma za tri osebe, 7 km iz centra mesta 255 eur

Zaradi bližine je Istra in Kvarner najboljša izbira, zato tudi takšne cene, bolj nižje kot gremo bolj so cene ugodne oziroma znosne. Če povzamem svoj prelet po bookingu lahko rečem, da se trenutno, da še dobiti ugodno sobo v skupni spalnici, apartma, ki je kaj nekaj kilometrov oddaljen od centra mesta in morja ali pa bolj luksuzne nastanitve, za katere bo pa potrebno konkretno poseči v žep.

Vse cene so pridobljene iz bookinga in na podlagi hitrega pregleda po krajih, z obkljukano možnostjo, da ponudi najcenejšo nastanitev za dve osebi za izbrani kraj. Verjetno se še najde kakšen apartma, za malce bolj ugodno in človeku prijazno ceno 🙂