Bratislava je eno izmed tistih mest, ki se ne znajdejo ravno visoko na seznamu city breakov. Kar pa je škoda, saj ima mesto bogato zgodovino, zanimivo arhitekturo, odlično kulinariko in pestro nočno življenje ter poceni pivo. Glavno mesto Slovaške, se nahaja relativno blizu Slovenije, vožnja pa bo trajala 4-5 ur (iz Ljubljane 450 km). Z vami deliva najin načrt potovanja za vikend pobeg v Bratislavo.

1. dan: Slovenija – Bratislava

V dopoldanskih urah se odpravite proti Bratislavi. Predlagava, da si nočitev rezervirate v starem delu mesta, saj si boste lahko vse znamenitosti ogledali peš. Ko se namestite, se sprehodite skozi stari del mesta in obiščite katero od restavracij, ki ponujajo tradicionalno slovaško hrano. Zvečer pojdite v bližnjo pivnico ali pa raziščite pestro nočno življenje, po katerem je Bratislava poznana.


2. dan: Raziskovanje starega dela mesta

Bratislavo je najlažje raziskovati kar peš, saj je mestno jedro majhno, vse glavne znamenitosti pa precej blizu. Med raziskovanjem starega mestnega jedra, ne smete spregledati simpatičnih kipov, ki vam bodo vsekakor popetrili dan. Kipov naj bi bilo 16, nama pa je uspelo najti le 4. Poiščite najbolj prepoznaven kip v mestu Shoner Naci (Lepi Naci), na klopco naslonjenega Napoleonovega vojaka in smešnega Čumila, ki kuka iz kanalizacijskega jaška. V starem delu mesta, si oglejte še Rolandovo fontano, staromestno hišo…

Med raziskovanjem mesta, se okrepčajte v kateri od mnogih restavracij, ki ponujajo tradicionalno hrano, kot je golaž.

Raziskovanje nadaljujte na Bratislavski grad, ki stoji na grajskem hribu, tik nad starim mestnim jedrom. Ogled gradu je brezplačen. Za konec dneva se povzpnite na stolp UFO, ki ga najdete pri novem mostu, le par minut hoje iz starega mestnega jedra. Vstopnina je 7€, otroci 3,5€. Na vrhu je tudi restavracija, ki pa ima precej visoke cene.
Načrt potovanja: Vikend pobeg v Bratislavo - Bratislavski grad
3. dan: TV stolp Kamzik – povratek domov

Zadnji dan izkoristite za sprehod skozi staromestno jedro ali pa si Bratislavo oglejte iz višje perspektive. Najvišjo točko v mestu predstavlja hrib Kamzik, na katerem stoji 196 m visok TV stolp. Na vrhu je 360 stopinjska ploščad in malce dražja restavracija Altitude. Popoldne povratek proti domu.

*če vam čas dopušča si oglejte še modro cerkev ali se zapeljite do gradu Devin

Načrt potovanja: Vikend pobeg v Bratislavo - Kamzik