Lep, predvsem pa sončen vikend v začetku junija sva izkoristila za kampiranje v Malinski na otoku Krku. Na otok Krk se zelo rada vračava, saj nama je otok izredno všeč, najdejo se precej ugodni kampi, predvsem je pa velika prednost njegova bližina. Tokrat sva za kampiranje izbrala kamp Draga, ki se nahaja v Malinski, kamp pa ima na spletni strani avtokampi.si, v primerjavi z ostalimi kampi precej visoko oceno, uvršča pa se v skupino cenejših kampov. Ker prejšnje leto nisva imela sreče s prostim mestom v kampu, saj je bil ves čas polno zaseden, sva letos izkoristila priliko za obisk kampa.

Čudovit sončni zahod v Malinski

Pred kratkim sva kupila nov šotor, ki sva ga tokrat vzela s sabo, da ga preizkusiva. Po lanskoletnem zgrešenem nakupu malega iglujčka za tri osebe, sva se letos odločila, da kupiva nov šotor, s katerim bo kampiranje bolj ”na kamot”. Pri prejšnjem šotoru naju je motilo to, da je bil šotor precej nepraktičen, saj je bil po mojem mnenju premali, saj nikamor nisi imel za pospraviti stvari, da o mučnem spreoblačenju rajši ne govorim, zato je bil edini pogoj pri nakupu novega šotora ta, da ima stojno višino. Ko sem obrnila celotni internet in preiskala vse spletne trgovine pri nas, sem našla šotor za primerno ceno. Šotorov, ki imajo stojno višino je veliko, vendar so vsi res veliki in bolj primerni za družine, kakšnega manjšega pa že težko najdeš. Pa vseeno… Kdor išče ta najde. Našla sem šotor Conway 4, ki ima zahtevano stojno višino, dovolj veliko spalnico za dve osebi in velik predprostor, kamor sva brez težav shranila vso kamp opremo ter oblačila in ja tudi oblačenje ni bilo težavno. Za šotor sva odštela 80 eurov.

Kamp Draga se nahaja skoraj v centru Malinske, kamp pa je urejen v okolici družinske hiše. Parcel v kampu je po moji oceni okoli 12-14, vse parcele pa so na ravni površini in ravno toliko odmaknjene, da omogočajo ravno prav zasebnosti, pomankljivost je edino pomanjkanje sence. V kampu je nov in čist sanitarni objekt, kjer je urejen tudi prostor za pomivanje posode. Za doplačilo v višini 20 kun na dan je možno najeti tudi manjši hladilnik (sedaj sva ga imela zase, v sezoni pa mislim, da si ga je potrebno deliti z ostalimi), za 30 kun si lahko tudi operemo oblačila, če pa morda nimate svojih stolov in mize, pa si lahko to brezplačno izposodite tudi v kampu. Kamp je od morja oddaljen 5 minut hoje, do najbližje trgovine je 10 minut hoje, do centra mesta Malinske pa je 15 minut. Najbližja plaža je prodnata in betonska, nekaj malega se najde tudi sence pod borovci, tik ob plaži pa je na voljo tudi gostinska ponudba.

Za nočitev v predsezoni sva odštela 16 eurov, v ceno pa je všteta nočitev za dve osebi, večji šotor, avto in turistična taksa. Kamp Draga priporočam vsem, ki imajo rajši manjše in bolj mirne kampe, obenem pa si želijo biti v bližini centra mesta, saj imajo tako vse na dosegu roke.

Mostnina na otok Krk (plača se samo v eno smer) = 4,8 eur

2 nočitvi z uporabo hladilnika = 38 eur

Cestnina Ilirska Bistrica – Rijeka = 1 eur

Kamp Draga – prostor namenjen za avtodome in šotore