Po sedemnajstih dneh raziskovanja Jave, Balija in Nusa Penide, se vračava domov. Zadnji dnevi na potovanjih so vedno težki, saj se precej hitro navadiš na življenje brez stresa in precej hitro padeš v brezskrben tempo azijskega življenja.

Let iz Balija nazaj na Javo, imava v zgodnjih popoldanskih urah. Zadnje ure na Baliju še zato izkoristiva za uživanje ob bazenu ter za zadnji skok v nama najljubši warung. Nazaj letiva z nizko cenovnim prevoznikom Air Asia, ki se izkaže (nič novega) za netočnega. Proti Javi poletimo s skoraj tri urno zamudo. K sreči sva imela še toliko časovne rezerve, da sva še za las ujela let proti Dohi. Med čakanjem na letališču v Jakarti sva želela še nekaj na hitro pojesti, vendar sva bila precej razočarana nad njihovo ponudbo hrane. Več ali manj vse zaprto. Komaj sva našla trgovino, kjer sva dobila še zadnje francoske rogljičke.

Let proti Dohi, je kljub devetim uram v zraku minil hitro. V Dohi sledi krajši postanek in že sva na letu za Budimpešto. V dopoldanskih urah pristaneva v Budimpešti, kjer se nama je situacija s prevozom v Slovenijo precej zakomplicirala. Takoj ko sva prižgala telefon, je sledilo razočaranje, saj nama je prevoz, s katerim sva bila dogovorjena odpovedal. Razlog? Prekomeren nakup v Ikei. Predlagal je celo, da lahko enega od naju pelje, drugi si pa naj poišče prevoz drugje. Kakorkoli… Po osmih urah čakanja na letališču, se nama le nasmehne sreča in (v 4. poskusu) dobiva prevoz proti domu. Prvič sva se poslužila prevoza preko spletne strani prevozi.org in zaradi neresnosti (verjetno) tudi zadnjič.

Doolgo čakanje na letališču v Budimpešti