Drugi dan na čudoviti Nusa Penidi sva namenila za snorklanje in raziskovanje na verjetno najbolj znani plaži – Crystal Bay. Zjutraj na svoji terasi pojeva okusen indonezjski zajtrk, nato pa se odpraviva do slabe pol ure oddaljene plaže.Nusa Penida: Snorklanje na Crystal Bay

Plaža Crystal Bay

Takoj ko se pripeljeva do plaže, do naju (tako kot povsod) prihiti nekdo, ki pobira parkirnino. Parkirava motor, plačava parkirnino in se sprehodiva do plaže Crystal Bay. Na levi strani plaže opaziva stopnice, ki vodijo strmo v hrib. Tudi tokrat nama firbec ne da miru, zato sva že na poti, da raziščeva kam vodi pot. Pot je lepo označena, družbo pa nama ves čas dela kuža, ki nama sledi vse od začetka poti. Po petnajstih minutah hoje, prideva še do enega čudovitega zaliva, kjer pa so enostavno previsoki valovi za kopanje. Če se sprehodite do skrite plaže, ne pozabite s seboj vzeti plastenko vode.

Snorklanje v zalivu Crystal bay velja za eno izmed lepših potapljaških destinacij na svetu. Med domačini za snorklanje velja nenapisano pravilo, da če je tok premočan, da sem turistov ne vozijo tisti dan na snorklanje. Skratka, če Crystal Bay obiščete z namenom, da bi snorkljali in v zalivu tisti dan ni zasidranih čolnov, se raje pozanimajte, če je primerno za snorklanje.

Nusa Penida: Snorklanje na Crystal Bay

Zvečer se odpraviva na večerjo v eno izmed obcestnih restavracij, kjer dobiva odličen mi goreng, okusen sadni smuti, za popoln večer pa poskrbi sončni zahod, ki ga opazujeva med večerjo.

Nusa Penida: Snorklanje na Crystal Bay

Nusa Penida: Snorklanje na Crystal Bay

Preostanek večera preživiva ob misli, da naju na najinih potovanjih še nobeden kraj ni tako prevzel, kot naju je prevzela Nusa Penida – kraj kamor se bova zagotovo še vrnila.

Stroški:

  • Najem ležalnika: 5 eur
  • Večerja: 12 eur
  • Nočitev: 22 eur
  • Pijača na plaži: 2.4 eur
  • Parkirnina: 0,30 eur