Legian se nahaja med Kuto in Seminyakom in je odličen kompromis, če se želite izogniti kaotični Kuti in malo dražjemu Seminyaku. V Legianu lahko obiščete mnogo trgovin, masaž, se preizkusite v surfanju, lahko si pa daste narediti poceni tatoo v enem izmed mnogih tatoo studijev… Legian je vroča točka za lokalne obrnike in prodajalce. V trgovinah prodajajo vse od zapestnic, čevljev ponaredkov priznanih blagovnih znamk, očal, surf opreme in vse do umetniških slik. Če se v paru sprehajate po Legianu in ostalih turističnih mestih, ne bodite presenečeni, če bodo za vami govorili honey moon price (cena za mladoporočence). To priča, da je Bali izredno priljubljena destinacija za poročna potovanja.

Iz Legiana lahko naredite tudi nekaj dnevnih izletov, kot je izlet do templja Tanah Lot, obala Jimbaran, se zapeljete do najlepše plaže na Baliju Nusa Due ali pa uživate v vodnem parku Waterboom park.

Indonezija: Legian

V Legianu lahko izbirate med uličnimi stojnicami, med vrsto restavracij in barov, ki ponujajo veliko izbiro domače in mednarodne kuhinje. Veliko odličnih restavracij najdete na glavni ulici Jalan Raza Legian in manjših obstranskih ulicah. Midva sva največkrat obiskala warung Yogya (Jalan Padma Utara 79, Legian), kjer postrežejo poceni in okusno hrano, imajo pa tudi najboljše smutije kar sva jih pila.

V Legianu najdete veliko različnih namestitev, vse od poceni hostlov, do prestičnih hotelov. Na bookingu sva našla simpatičen hotel Si Doi Hotel Legian, s katerim sva bila zelo zadovoljna. Hotelske sobe so velike, v njih je tudi klima, sef, grelnik za vodo, tako da si lahko pripravite tudi čaj ali kavo. Hotel se lahko pohvali z obilnim zajtrkom in čistim bazenom. V bližini so restavracije, trgovina, bari, warungi, do plaže pa vas loči 10 minut lahkotne hoje.
Indonezija: Legian