Lovrenška jezera so ena izmed najinih vsakoletnih must see izletniških točk. Danes pa nama je uspelo realizirati tudi lanskoletno idejo in sicer to, da se na Lovrenška jezera ne odpraviva peš, ampak kar s kolesom. Čeprav sem kar nekaj časa brskala po internetu, če je to sploh izvedljivo, vendar nisem našla nobenega podatka o tem. Našla sem povezavo, da se iz Ribniške Koče da priti na Roglo. Če me spomin ne vara, pot do Ribniške koče poteka mimo Lovrenških jezer. Se pravim, da bo ta pot izvedljiva.

S kolesom do Lovrenških jezer

Ko prispeva na Roglo pustiva avto pri cerkvi, odveževa kolesi in se odpraviva proti Lovrenškim jezerom. Pot začneva pri novem zbiralniku vode, odkoder pot nadaljujeva čez velik travnik, kjer kmalu opaziva prvo označbo za Lovrenška jezera. Pot se po nekaj časa razcepi, midva izbereva desno pot, ki vodi tako do Lovrenških jezer in Ribniške koče. Večji del poti poteka po kar široki poti, tako da se brez težav peljema tudi s kolesom. Kmalu morava najin tempo upočasniti, saj je na poti veliko kamenja in korenin. Pot poteka večinoma precej počasi, saj je na zadnjem delu poti kar visok klanec poln korenin, zato na določenih mestih kolo tudi potiskava ob sebi.

S kolesom na Lovrenška jezera: lovrenška jezera

S kolesom na Lovrenška jezera

Po nekje šestih kilometrih in slabih 45 min poganjanja pedal le prispeva do razglednega stolpa na Lovrenških jezerih. Odpraviva se do zadnjega dela barja, kjer parkirava kolesi in nekaj pojeva. Nazaj se odpraviva po drugi poti, v smeri proti Rogli, saj je ta pot bolj položna in po najinem mnenju tudi malo manj zahtevna. Na poti je sicer veliko korenin, ki sicer na določenih delih precej ovirajo vožjo, vendar se večji del poti da prevoziti.

S kolesom na Lovrenška jezera

Celotna pot oziroma tura, ki sva jo prevozila midva je dolga okoli 13 kilometrov, vse skupaj pa nama je vzelo uro in pol poganjanja pedal. Čeprav je pot precej enostavna, če se na pot odpravimo peš, je pa vožnja sicer izvedljiva, vendar pa je priporočljivo, da imate za pot boljše gorsko kolo, ki ima gume premera 29 col, saj je na večjem delu poti veliko kamenja in korenin.

S kolesom na Lovrenška jezera