Na cesti vas ustavi neznanec in vam reče: ”Na voljo imaš 10 sekund, da si izbereš sanjsko potovanje.” Katero destinacijo bi izbrali, če bi vam nekdo ponudil tako velikodušno ponudbo?

Vsak izmed nas, ki rad potuje, ima neko sanjsko destinacijo, ki bi jo rad obiskal. Ponavadi gre za manj znane in manj obiskane, a največkrat precej drage destinacije. Spisala sva najin seznam petih destinacij, kamor bi se odpravila, če bi izbirala najino sanjsko potovanje.

Raja Ampat

Otočje Raja Ampat leži na severozahodu indonezijskega otoka Papua, poznano pa je predvsem po čudovitem podvodnem svetu in po svoji nedostopnosti. Raja Ampat je pravi raj za ljubitelje potapljanja in snorklanja, predvsem pa ljubitelje turkizno modrega morja in miru.

najinih 5 sanjskih potovanj: Raja Ampat

Raja Ampat (vir: Wikipedia)

Francoska polinezija

Verjetno ni osebe med nami, ki še ni slišala za sanjsko Bora Boro in Tahiti. Francoska Polinezija se nahaja sredi Tihega ocena in s svojo podobo vsakemu od nas predstavlja pravi raj na zemlji.

najinih 5 sanjskih potovanj: Bora bora

Bora Bora (vir: Wikipedia)

Nova Zelandija

O Novi Zelandiji sva slišala same pohvale. Nahaja se na drugem koncu sveta, sestavljata pa jo dva otoka – Severni in Južni. Nova Zelandija po pripovedovanju mnogih, spominja na Slovenijo, zato naju že kar nekaj časa mika, da jo obiščeva. Predvsem nama je zanimiva zaradi fascinantne narave, adrenalinskih športov, trekingov in nanazadnje tudi zaradi možnosti divjega kampiranja.

Za Novo Zelandijo sta naju navdušila tudi najina popotniška prijatelja Sandra in Bojan (Blue Marble Vagabonds), ki sta jo obiskala v sklopu enoletnega poročnega potovanja. Kaj sta o Novi Zelandiji napisala pa lahko preverite na njunem blogu.

najinih 5 sanjskih potovanj: nova zelandija

Nova Zelandija (vir: BlueMarble Vagabonds)

Aljaska

Aljaska nama predstavlja še eno ”sanjsko” destinaciji, ki ponuja eno samo pustolovščino. Neokrnjena narava, grizliji, ki ob rekah prežijo na svoj ulov, mogočni fjordi, trekingi po prostrani divjini, čudoviti gozdovi in mogočne gore, to in še mnogo več, so razlog, da si želiva Aljasko enkrat obiskati, predvsem pa doživeti.

Enoletno potovanje

Da odgovoriva še na vprašanje iz uvoda, in sicer katero je najino sanjsko potovanje? Nedvomno je to enoletno backpacking potovanje, kjer naju nebi skrbelo nič druga, kot samo to, katera je najina naslednja destinacija. In kateri konec sveta bi izbrala? Nedvomno JV Azijo, v katero sva se preprosto zaljubila.

najinih 5 sanjskih potovanj: cat ba

Beseda ”sanjsko” vsak posameznik razume po svoje. Nekateri si pod ”sanjsko” predstavljajo neskončne plaže in turkizno morje, nekateri naravo, nekateri pa nekaj vmes. Pomembno je samo, da si upamo sanjati in če je le mogoče si sanje poskušamo uresničiti.  Midva se trudiva držati načela, da se je za svoje sanje potrebno potruditi, ne glede na to, kakšne so. Vedno stremiva k temu, da svoje sanje poskušava uresničiti in morda se nama v prihodnje le uresniči želja ter obkljukava katero najino sanjsko destinacijo.

najinih 5 sanjskih potovanj: bali