Danes je najin zadnji dan v Ubudu, zato si ga vzameva malo bolj na easy, tako da danes raziščeva znamenitosti Ubuda. Po zajtrku se odpraviva do Monkey Forest, ki se nahaja skoraj v centru mesta. Sacred Monkey Fores je mestni park, kjer živijo opice, park pa je postal ena najprejpoznavnejših točk Ubuda. V njem živijo dolgorepe sive opice balijski Makaki, ki se človeške bližine sploh ne bojijo, ravno nasprotno. Na vhodu v park plačava vstopnino v višini 50.000 IDR po osebi in nadaljujeva pot po parku, kjer so opice prav na vsakem koraku zganjale svoje vragolije, se praskale, druga drugi obirale bolhe ali pa plavale pod vodo… Ja, prav ste prebrali. Opice tudi plavajo pod vodo. V parku se nahaja manjša fontana, kjer opice skačejo sem in tja po vejah, preganjajo ena drugo in se iz vej celo mečejo v vodo. Da pridejo na drugo stran se preprosto potopijo in tako pod vodo odplavajo na drugo stran fontane. Med sprehodom je potrebno vse zanimive stvari pospraviti, saj so opice izjemno firbčne in kar nekaj obiskovalcev ni ušlo njihovim tatinskim rokam.

V parku lahko kupimo tudi banane, ki jo nato primemo v roke, nato pa nam opice skočijo na rame in si postrežejo z banano. Seveda ni trajalo prav dolgo, ko sem se se že postavila v vrsto, da kupim banane. Pri vsem skupaj ti pomagajo oskrbniki in že kmalu imam svojo opico na ramenih. Čeprav opice ne naredijo nič, je vseeno potrebno vedeti, da kljub temu, da so opice navajene ljudi, so to še vedno divje živali in jih ne smemo božati ali dotikati, ker hitro pokažejo zobe. V najinem primeru sva banane kupila pri skrbnikih, ki nama je tudi pokazala kaj naj narediva in da samo pustiva, da opica skoči na naju in da bo vzela banano.

Popoldne je bilo neznosno vroče, zato sva ga preživela v sobi pod klimo, proti večeru pa sva se podala na pešpot Campuhan Ridge Walk, ki vodi okoli mesta. Do potke prideva tako, da najdeva hotel Ibam, kjer zavijeva desno in po nekaj deset metrih parkirava motor. Malo nižje vidiva tablo, ki označuje pot. Tabli slediva mimo templja do dela kjer se pot razcepi, tam sicer ni nikjer nič označeno in sprva izbereva levo pot, ki je napačna, tako da je treba iti po desni. Pot sprva poteka med gosto travo, najina končna točka pa je Carsa Cafe, ki jo po dveh kilometrih doseževa v pol ure. Zadnji del poti poteka med riževimi terasami in vasico umetnikov, ki imajo svoja umetniška dela razstavljena na ulici. Če želimo celo pot prehoditi je ta dolga 8.5 kilometra, obisk potke pa je vsekakor priporočljiv v zgodnjih utranjih urah, ko je ozračje malo bolj prijetno.

Po štirih dneh, jutri zapuščava Ubud, vendar bi še kar ostala kakšen dan, saj ima mesto nek svoj poseben šarem in utrip, saj se povsod vedno nekaj dogaja, če pa želiš malo miru pa greš malenkost izven mesta, kjer se lahko od celotnega mestnega vrveža malo spočiješ ob sprehodu med riževimi terasami.

Stroški:

  • vstopnina Monkey Forest = 100.000 IDR (7.28 eur)
  • 2x banane v Moneky Forest = 40.000 IDR (2.85 eur)
  • Kosilo = 70.000 IDR (5 eur)
  • Večerja = 70.000 IDR (5 eur)
  • Scooter = 50.000 IDR (3,57 eur)
  • Nočitev Dig Dag Dug NZ = 200.000 IDR (14.28 eur)