Tisti, ki naju spremljate že dlje časa veste, da sva v oktobru 2020 načrtovala enoletno potovanje po svetu. Večletno varčevanje za uresničitev najinih sanj, je preprečila korona in vsi najini upi, da bo kmalu bolje, so splavali po vodi. Bila sva izjemno razočarana, a proti koroni ne moremo praktično nič. Tako je prišla na plan ideja o nakupu in predelavi kombija. 

Sem oseba, ki živi za svoje cilje ter sanje in dela na tem, da si jih v življenju poskusi uresničiti čim več. Ko sem ugotovila, da z enoletnim potovanjem ne bo nič, sem prišla na idejo za nov ”projekt”, nad katerim sem se hitro navdušila. Divje kampiranje in nomadsko preživljanje dopusta, nama je v zadnjih letih vse bolj in bolj postajalo všeč. Nič ni lepšega od preživljanja večerov ob tabornem ognju ter prebujanja v mrzla, a obenem čudovita jutra v Dolomitih ob pogledu na mogočne vršace. Ali pa prebujanja na kateri od mnogih grških plaž, le nekaj korakov stran od morja. Starejša kot sva, bolj ceniva mir, tišino in dopust, kjer se popolnoma odklopiva.

Ideja o predelavi kombija

V oktobru sem začela raziskovati tako imenovan ”vanlife”, življenje oziroma potovanje s kombijem. Najprej sem se navdušila nad idejo o strešnem šotoru ali manjšem kombiju, ki bi nama služil tudi kot osebno vozilo. Hitro sem ugotovila, da takšni kombiji niso ravno poceni. Idejo o nakupu kombija, na katerega bi vgradila dvižno streho, sem zaradi cene vgradnje strehe (okoli 5000 eur), hitro opustila.

Pričela sem z raziskovanjem večjih tovornih kombijev, ki se jih da lepo predelati v funkcionalen in manjši avtodom.
To potrebujeva.

Ideja o nakupu in predelavi kombija: Predelava Kombija

Peugeot Boxer, velikost L3H2, letnik 2012

Odločitev za nakup kombija

Idejo o predelavi kombija sem končno (resno) omenila Klemnu, ki sprva ni bil navdušen. Po prvem pogledanem video o predelavi na youtubu, je sledil še drugi, tretji… Po enem tednu neprestanega gledanja youtuba, se je tudi Klemen popolnoma navdušil nad idejo. Navdušil se je celo do te mere, da si je zakupil profil premium, kar pomeni, da se ti med ogledom posnetkov ne predvajajo reklame. Po dveh tednih je padla obojestranska odločitev, da greva v nakup kombija.

Začela sva spremljati oglase na avto.net. ter veliko brati o sami predelavi, zakonih, homologaciji… Klemen je raziskoval predvsem youtube, jaz pa sem preživela nešteto ur na Instagramu in Pinterestu, da sva prišla do informacij kako se kaj naredi ter dobila idejo, kakšen končni izdelek želiva.

Ideja o nakupu in predelavi kombija: divje kampiranje

Rakov Škocjan: najina prva noč na divje v kombiju

Kateri kombi izbrati?

Na trgu najdemo veliko modelov večjih kombijev, ki se na prvo oko razlikujejo predvsem glede na velikost in znamko. Ko zadevo spremljaš malo bolj podrobno, ugotoviš, da se kombiji dosti razlikujejo po višini, širini, dolžini itd. S tem pa tudi spoznanje, da ni vsak kombi primeren za predelavo, kot sva si jo midva zamislila. Tako sva pričela z iskanjem kombija modela Peugeot Boxer, Citroen Jumper ali Fiat Ducato, velikosti L3H2. Za slednjo velikost sva se odločila, ker nama bo nudila dovolj prostora ter stojno višino, s tem pa tudi uporabo kombija skozi celo leto.

Nakup kombija

Če bi mi kdo na začetku rekel, da je nakup kombija takšen projekt, mu nebi verjela. Nakup dobro ohranjenega kombija, ki nima ogromno prevoženih kilometrov, je servisiran in je tudi dobro ohranjen, je skoraj kot bi zadel na loteriji. Ne samo dobro ohranjenih, tudi na splošno ni velike ponudbe kombijev. Praktično sva ga iskala pol leta, med tem pa naletela na kar nekaj nevšečnosti in sivih las.

Oglase na avto.net-u sva spremljala praktično ves čas in ko se je pojavil nov oglas, sva hitro poklicala in dobri kombiji so bili prodani že v dveh ali treh urah. Dogovorila sva se tudi za ogled kombija, ki je na slikah izgledal super, a realnost ob ogledu kombija, je bila nekaj popolnoma drugega. Bila sva tudi v situaciji, ko sva se peljala na ogled in sva že vmes dobila sporočilo, da je kombi že prodan in nama ga je nekdo izmaknil pred nosom. Najbolj nama je bilo smešno, ko sva šla na ogled in nama prodajalec pokaže kombi, a midva ugotoviva, da je prodajalec v oglas napisal popolnoma napačno velikost.

Zavedala sva se in tudi opozarjali so naju, da morava biti pri nakupu res pozorna od koga kupiva, kot tudi to kako je kombi ohranjen ter servisiran. Kombiji so večinoma v lasti podjetij, ki jih ne pazijo, ne servisirajo redno in ko so že ”odslužili”, jih preprosto prodajo. Stroški popravila so pa bistveno višji kot pri avtomobilih.


Konec dober vse dobro!?!

Konec aprila sva dober teden dni spremljala oglas za kombi, ki sva ga na koncu kupila. Bila sva v dilemi ali vzeti omenjeni kombi ali še iskati dalje in kupiti kaj novejšega. Po tehtnem razmisleku sva se odločila, da bo ta kombi čisto OK. Predelava ni poceni in vedno nanese več, kot sprva pričakuješ. Rajši sva izbrala finančno sigurnost, kot da plačava več, kot želiva.

Pri nakupu kombija sva imela velik dvom tudi glede obveznega plačila davka DMV (davek na motorna vozila), ki se plača od 1.1.2021. Po predelavi kombija, mu je potrebno spremeniti namembnost. Iz tovornega kombija, se pri homologaciji spremeni namembnost v bivalno vozilo, kar pa s seboj prinese plačilo DMV davka. Višina davka je v največji meri odvisna od letnika vozila in moči motorja, cena pa se giblje med 1200 € in tja do 4500 €. Novejši kot je kombi in močnejš kot ima motor, višji je davek. Za plačilo davka je še en kup nejasnosti tudi s strani Fursa, ker ob postavitvi vprašanja, dobivamo različne informacije. Nekateri dobijo odgovor, da se davek ne plača, drugi, da se davek plača v vsakem primeru. Nimava ravno potrebe po polnjenju državne blagajne, zato sva se tudi odločila za nakup starejšega kombija. V primeru obveznega plačila davka, bo končni znesek vseeno manjši, kot pri novejšem letniku.

Kombi sva kupila, naredila prepis in sedaj veselo na delo. Gre za Peugeot Boxer 2.2, letnik 2012, 110kw (150KM).

Ideja o nakupu in predelavi kombija: Predelava kombija

Happy Campers 🙂

Kombi imava, kaj pa sedaj?

Iskreno povedano, sva res zeloooo vesela, da imava končno kombi. Najprej ga bova peljala mehaniku, da popravi stvari, ki so potrebne menjave, nato pa še avtoličarju (tukaj nama bo priskočil na pomoč Klemnov ati), da popravi manjše lepotne napake.

V vmesnem času bova pričela z naročevanjem stvari, ki jih bova pri predelavi potrebovala. Že med iskanjem ustreznega kombija sva nekako dodelala idejo, kako bi izgledala notranjost, predvsem pa kaj dejansko potrebujeva. Prišla sva do zaključka, da potrebujeva dovolj prostora za shranjevanje (kolesa, sup, plezalna oprema), stojno višino, dobro prezračevanje, udoben sedalni del ob mizi, ki se bo spremenil v tretjo posteljo, ogrevanje ter dovolj elektrike (sončne celice na strehi), da bova lahko povsem samooskrbna na potovanjih.

Zakaj sva se odločila za dejansko predelavo, namesto, da bi kupila že narejen avtodom?

Največkrat postavljeno vprašanje, če povem iskreno. Odgovor je preprost. Ker so že predelani kombiji enostavno predragi, za tisto kar je nama všeč, niti nama ne odgovarja notranjost. Zamislila sva si bolj posebno in edinstveno notranjost, ki je v klasičnih avtodomih ni. Zavedava se, da bova za predelavo porabila ogromno časa in vloženega truda. A vse to nama ne predstavlja težave, ampak veselje. Res pa je, da zna Klemen veliko stvari narediti sam in tudi jaz znam poprijeti za katero od orodij.

Verjameva, da naju čaka ogromno dela ter sivih las, ampak verjameva, da bova tudi na koncu stala za svojo odločitvijo, da sva se predelave lotila sama. Sva mnenja, da tisto kar ustvariš sam, dosti bolj ceniš in ti predstavlja večje zadovoljstvo.

Ideja o nakupu in predelavi kombija: predelava kombija
Prvi vikend izlet s kombijem

Kombi sva dobra dva tedna od nakupa tudi preizkusila in se za podaljšan vikend odpravila v Vipavo in Rakov Škocjan. Začasno sva notri namestila posteljo, komodo in prenosni wc. Kot se za ”vanlife” spodobi, nisva spala v kampu, ampak na divje. Za prvič mislim, da sva spala na  čudovitih lokacijah.


…zaključek

Čaka naju resnično obsežen projekt, ki ga bova z veseljem delila z vami. Bolj obširno bova pisala na blogu, spremljate naju pa lahko tudi na Instagramu, kjer bova sproti in bolj redno objavljala kako poteka predelava.