Sigurno ste že zasledili čudovito fotografijo cerkvice in Bohinjsko jezero, z gorami v ozadju. To kar je Osojnica za Bled, je Razgledna Peč za Bohinj. Osupljiva lokacija za rekreacijo in ljubitelje fotografije. Čudovita Razgledna Peč nad Bohinjem se mora nujno znajti na vašem to do seznamu.

Razgledna Peč nad Bohinjem

Razgledna Peč je 720 metrov visok vrh, pod katerim se dobrih petdeset metrov nižje nahaja razgledna točka, ki ponuja osupljiv razgled na Bohinjsko jezero, Ribčev Laz in okolišče vrhove v vseh letnih časih. Enostaven in kratek pohod, je primeren za vsakogar, ne glede na starost, kondicijsko pripravljenost ter letni čas.

razgledna peč nad bohinjem

Dostop

Zapeljemo se v Bohinjsko Bistrico in nadaljujemo vožnjo do Bohinjskega jezera. V Ribčevem Lazu bomo prispeli do jezera, kjer pot nadaljujemo desno čez most in se mimo cerkve sv. Janeza Krstnika, zapeljemo proti Stari Fužini. V okolici cerkvice ali v Stari Fužini poiščemo prosto parkirno mesto. Vsa parkirišča v Bohinju so plačljiva, cena pa je odvisna od parkirišča in letnega časa.

razgledna peč nad bohinjem

Opis poti

S parkirišča se usmerimo proti mostu, ki se nahaja med cerkvijo sv. Janeza Krstnika in Staro fužino. Most se nahaja cca 200 metrov od cerkve. Na začetku mostu opazimo označbe za plezališče Peč, Rudnico in kolesarsko stezo, ki nas usmerijo desno, čez betonski most. Pot nadaljujemo naravnost, dokler ne pridemo do hiš in kolesarske steze. Tukaj nadaljujemo pot naravnost po pešpoti v gizd v smeri Peči in Rudnice. Pot večinoma poteka po gozdu, nekajkrat pa se nam odpre čudovit razgled na Bohinjsko jezero ali Staro Fužino. Ves čas se držimo oznak za Peč. Od izhodišča pa do razgledišča Peč, potrebujemo okoli 20-30 minut lahke hoje. Na vrhu bomo najprej opazili klopco iz katere je čudovit razgled na celotno Bohinjsko jezero, okoliške gore ter Ribčev Laz. Pot lahko podaljšate še do Rudnice (cca 1h hoje).

razgledna peč nad bohinjem

Informacije:

  • izhodišče: Ribčev Laz (Bohinj)
  • čas hoje: 25 min (eno smer)
  • višinska razlika: 130 m
  • zahtevnost: nezahtevna označena pot
  • oprema: lahki pohodni čevlji

Več informacij najdete na hribi.net