Zjutraj na svoji terasi pojeva okusen zajtrk, ki nama ga tokrat pripravi kar lastnica sama, potem pa počasi spakirava stvari in se pripraviva na odhod. Iz pristne in čudovite Nusa Penide, se vračava nazaj na Bali. Prevoz nama je včeraj uredil lastnik, ki se je za relativno ugodno ceno dogovoril za prevoz s speadboatom. Tokrat se za povratek na Bali nisva odločila, da greva s trajektom do Padangbay-a, saj se tako za sicer malo višjo ceno s speadboatom odpraviva do Sanurja, ki je drugo pristanišče, ki vozi na otoke.

Adrenalinska vožnja s speedboatom

Načeloma nimava strahu kot so strah pred vodo ali hitrostjo in če bi se kdo od naju spovpadal s katerim od teh dveh strahov, obstaja mala verjetnost, da bi se še kdo od naju kdaj v življenju vsedel na čoln. Kljub relativno mirnemu morju, je bila vožnja nazaj na Bali precej adrenalinska, na momente kar grozljiva. Speadboat je po morski gladini drvel s takšno hitrostjo, da je občasno preskočil valove, potem pa s takšno silo treščil v vodo, da smo mislili, da se bo čoln prelomil na pol.

Midva sicer adrenalinsko vožnjo preživiva brez pretiranega stresa, kar pa ne morem trditi za ostale potnike, ki so bili ob izkrcanju beli kot stena. V kraju Sanur, kjer smo se izkrcali, ni pomola, zato smo iz čolna skupaj z vso prtljago poskakali kar na plažo. V Sanurju poiščeva taksi, ki naju zapelje do Legiana, kjer bova ostala do konca najinega bivanja na Baliju.

Legian sva izbrala z razlogom, ker sva zadnje 4 dni želela malo počitka, še vseeno pa sva želela biti v centru dogajanja. Za Legian (tudi Seminyak) velja, da je mirnejša različica Kute. V Legianu najdemo ogromno različnih nastanitev, vse od hostlov, do prestižnih hotelov, zato sva tudi tokrat rekla, da nočitev poiščeva sproti. Na bookingu sva našla simpatičen hotel z bazenom, od morja pa je hotel oddaljen 10 minut hoje. Warungi, restavracije z evropsko hrano, trgovine in stojnice ter masažni saloni, pa so le nekaj korakov stran. Hotelske sobe so ogromne, v njih je tudi klima, sef, grelnik vode, tako da si lahko pripravite tudi čaj ali kavo. Hotel se lahko pohvali z odličnim obilnim zajtrkom in čistim bazenom.

Bali: Iz Nusa Penide nazaj na Bali

Bali: Iz Nusa Penide nazaj na Bali