Imate prijatelja ali sorodnika, ki rad potuje ter je strasten popotnik, vi pa nimate ideje, kaj mu podariti za božič? Spodaj je 6 idej, ki se jih bo razveselil vsak strasten popotnik.

Potovalna denarnica

Je ravno prav velika, da lahko vanjo spraviš potne liste, letalsko karto, bančne kartice in denar, še vseeno pa je dovolj majhna, da jo lahko pospraviš v manjši nahrbtnik ali torbico. S takšno torbico se izogneš stresu na letališču, če imaš pri sebi vse dokumente ali ne. Svojo potovalno torbico lahko dobite tukaj.

Potovalna torbica, ki se skrije pod majico

Odlična izbira je tudi priročna in precej diskretna torbica v katero lahko pospravimo denar in dokumente, torbico pa lahko varno in skrito nosimo pod majico, ne da bi jo kdorkoli opazil. Torbice imajo v notranjosti še skriti žep za potni list in denar. Svojo pasno torbico lahko dobite tukaj.

Letalska karta

Vsakemu ljubitelju potovanj zagotovo ne bo odveč, če mu za darilo podarite letalsko karto za novo potovanje. Da bo pa darilo še bolj posebno, lahko obdarovanca presenetite s skupnim potovanjem.

Knjiga ali priročnik

Za preganjanje dolgčasa na letalu ali na vlaku, je super tudi ideja, da strastnemu popotniku za darilo kupimo kakšno dobro knjigo, s katero bo brez problema pregnal dolg čas. V primeru, da ste v dilemi, da ne veste kakšne knjige oseba rada bere, so pa še tu vedno priročniki za posamezne destinacije ali mesta (Lonely Planet, Rough Guides…).

Univerzalni potovalni adapter

Univerzalni adapter je nepogrešljiv priročnik za vsakega nadobudnega popotnika. Izberite takšnega, ki je majhen in univerzalen ter omogoča preprosto in zanesljivo pretvorbo, s čimer lahko napolnite vse naprave (telefon, fotoaparat, računalnik…). Univerzalni potovalni adapter lahko dobite tukaj.

 

Vratna blazina

Dolgi naporni leti, preozki sedeži, malo prostora za noge, glave pa nimaš kam nasloniti? Verjetno precej poznana zgodba pri vseh popotnikih, vendar si lahko zadevo malo olajšamo z vratno blazino. Kupimo lahko dve vrsti blazin, tisto, ki jo napihnemo, ko jo potrebujemo ali pa takšno s spominsko peno, ki nam zagotavlja, da nam bo na vsakem potovanju udobno. Vratno blazino brez katere jaz ne grem nikamor dobite tukaj.

Več idej za darilo lahko najdete tukaj.