Sigurno ste že na spletu zasledili fotografijo travnika na Golici, kjer se bohoti na tisoče cvetočih narcis? Kaj pa travniki narcis v Plavškem Rovtu? Oboje je vsekakor vredno obiska. Midva sva obisk cvetočih narcis v Plavškem Rovtu, združila še z obiskom Kranjske Gore. 

Narcise v Plavškem Rovtu

Plavški Rovt je majhna vasica na nadmorski višini 750 metrov, ki se nahaja le 3 kilometre nad Jesenicami. V teh dneh v Plavškem Rovtu cveti na tisoče omamno dišečih narcis ali ključavnic, kot jim pravijo domačini. Narcise zaradi različne nadmorske višine zacvetijo postopoma. Najprej zacvetijo tukaj, v Plavškem Rovtu, malce kasneje na Planini pod Golico in nazadnje na sami Golici.

Ob prihodu v vas Plavški Rovt boste nekaj metrov za tablo opazili manjše parkirišče, kjer parkirate avto. Na levi strani boste opazili travnik s cvetočimi narcisami. Sprehod med travniki ni zahteven in je primeren za vsakogar.

Travniki narcis v Plavškem Rovtu

Travniki narcis v Plavškem Rovtu

Narcis nikar ne trgajte

Gorska narcisa je zaščitena rastlinska vrsta, zato je prepovedano trganje, nabiranje ali kakršno koli uničevanje rastlin. Tudi pri fotografiranju narcis bodite pazljivi, da jih ne pohodite.

Travniki narcis v Plavškem Rovtu

Travniki narcis v Plavškem Rovtu

Cvetoči travniki narcis v Plavškem Rovtu so vsekakor vredni obiska. Če ste ljubitelji pohodništva, se raje odpravite na 1835 m visoko Golico, na katero vodi več izhodišč. Najpogostejše izhodišče je pri Planini pod Golico, odkoder boste do vrha Golice potrebovali nekaj več kot dve uri hoje.