Nekje na koncu moje osnovne šole, mi je v roke prišel CD s pesmimi skupine Rammstein. Takrat sem se popolnoma navdušila nad to kontroverzno nemško skupino, obsesija na njih pa traja še danes. Mojega navdušenja nad Rammsteini, se je kmalu nalezel tudi Klemen, čeprav mu že tudi prej niso bili tuji.

V letošnjem letu so se Rammsteini podali na evropsko turnejo in nam najbližji koncert je bil na Dunaju. Koncerta za nobeno cena seveda nisem želela zamuditi. V mesecu novembru so v prodajo šle karte za koncert, oba koncerta na Dunaju pa sta bila seveda takoj razprodana. Takrat sva se ravno potepala po Vietnamu in kart nisva uspela kupiti pravočasno. Razočarjanje je bilo seveda veliko, ampak sem se s situacijo (začasno) nekako sprijaznila.

Mesec pred koncertom na Dunaju, izvem za koncert v Celovcu, ki pa je bil že tudi razprodan in to v zgolj parih minutah. Verjetno si sedaj kdo misli, saj gre le za koncert, vendar če si nekaj želiš vrsto let, je razočaranje, da nekaj ”ne moreš” enostavno preveliko.

Največji problem pri kartah je bil, da so karte personalizirane, kar pomeni, da na karti piše ime in priimek, pred vstopom na koncert, pa je potrebno pokazati osebni dokument. Na ta način so se želeli izogniti preprodaji kart, zaradi tega pa kasneje v prodaji na raznih straneh ni bilo veliko kart.

Če si nekaj resnično želiš, si pripravljen tudi veliko tvegati…

Tako sva na spletni strani Stubhub, ki je podobna naši bolhi (le da na njej prodajajo karte za koncerte), le tri tedne pred koncertom kupila dve karti. Karti sta prišli seveda z tujim imenom in priimkom. Zaradi personaliziranih kart sva se obrnila na spletno stran Stubhub, kjer so nama dejali, da so imena zgolj formalnost in da naj ne skrbiva, saj poskenirajo samo črtno kodo… Navsezadnje sva imela tudi njihovo garancijo, da če se kje zalomi, da dobiva povrnjen denar. Dva dni pred koncertom na fb zasledim, da personalizirane karte (pričakovano seveda) niso kar tako in da ob vstopu na koncert pregledujejo osebne dokumente.

Kaj pa sedaj?
Da lahko greva brezskrbno na koncert, potrebujeva kopijo osebnega dokumenta in potrdilo o nakupu kart prvotnega kupca. Ampak je to misija nemogoče, če imava samo dve imeni. Preprosto sva se poslužila socialnih omrežij. Kot kakšen detektiv sem se podala na lov za iskanjem prave osebe. Nekaj ”pravih” oseb sem našla na fb in jim poslala zasebno sporočilo z potrebno obrazložitvijo. Večina oseb ni sporočila niti videla, razen oseba na katero sem stavila, da je prava. Na mojo žalost oseba ni vedela nič o kartih.

Večer pred koncertom sem bila že izjemno nervozna, ker je s koncertom kazalo zelo slabo. Na mojo veliko srečo, je sporočilo videla prava oseba, katero ime je bilo napisano na karti, le da o koncertu ni vedela popolnoma nič, poznala pa je osebo napisano na drugi karti. Po dolgem pregovarjanju pozno v noč, mi je osebo le uspelo prepričati, da kontaktira osebo, ki je kupila karti.

Za resnično dobro jutro, me je naslednje jutro pričakalo sporočilo od osebe, ki je kupila karte. Napisala mi je, da ni problema in da naj sporočim, kam mi lahko pošlje potrebna dokazila. Tako sva le par ur pred koncertom uredila vse potrebno in se končno polna pričakovanja odpravila proti Dunaju.

Skupina Rammstein ''zakurila'' stadion na DunajuSkupina Rammstein ''zakurila'' stadion na Dunaju

Skupina Rammstein ''zakurila'' stadion na Dunaju

Za konec pa še nekaj besed o skupini Rammstein in koncertu na Dunaju

Rammstein je nemška hardrock skupina, ki je znana po spektakularnih koncerti, začinjenih z obilo pirotehnike. Njihova posebnost so tudi odbiti videospoti in kontroverzna besedila, ki občasno sprožijo val ogorčenja.

Njihovi koncerti so naravnost spektakularni, zato tudi ni nenavadno, da koncerte obiščejo tudi tisti, ki jim ta zvrst glasbe ni ravno blizu. Nobena izjema ni bil niti koncert na Dunaju, ki je bil naravnost spektakularen. Rammsteini so dobesedno skurili stadion. Tudi samo ozvočenje je bilo vrhunsko in zelo glasno, kot se za takšen koncert vsekakor spodobi. Midva sva bila nad koncertom popolnoma navdušena. Še danes, ko se spomnim koncerta dobim kurjo kožo… Njihova energija, publika ki diha kot eno, ognjeni in svetlobni efekti, sploh pa celotna zasedba benda je razlog, da želiva drugo leto (če dobiva karte) ponovno na koncert. Rammsteini so bend, ki resnično upraviči sloves vrhunskega benda in da tudi v živo razturajo na polno.

Skupina Rammstein ''zakurila'' stadion na Dunaju

Skupina Rammstein ''zakurila'' stadion na Dunaju

Skupina Rammstein ''zakurila'' stadion na Dunaju

Skupina Rammstein ''zakurila'' stadion na Dunaju