Od najinega zadnjega potovanja, ki je trajalo vsaj dva tedna, je minilo že dve leti in pol. Če naju vprašate, absolutno preveč. Sicer sva v tem času tudi raziskovala sosednje države in Slovenijo, a to se vsekakor ne more primerjati z kakšno bolj oddaljeno destinacijo. Res sva že pogrešala odklop, malce akcije in umik od klasičnega vsakdana. Zaradi precej omejenih potovanj po Evropi in izven Evrope, sva se odločila, da predelava kombi v udoben avtodom. Za prvi vanlife trip je padla odločitev: Midva greva v Španijo.

7 mesecev trdega dela

Po skoraj sedmih mesecih nama je pred enim tednom, brez večjih težav uspelo homologirati najino hiško na kolesih. Ne bom rekla, da je bila predelava fizično in psihično enostavna, ampak sedaj je vse skupaj za nama. Vse skupaj se je bistveno zavleklo, kot sva sprva pričakovala.  Resnično zadnji čas, da sva končala s predelavo, je bilo konec marca, saj sva v aprilu načrtovala daljši vanlife roadtrip proti Zahodu. Do odhoda nama je uspelo narediti osnovo in vgraditi grelec, kar je dovolj za homologacijo, ostalo (dodatne omarice, dekoracije, itd) bova dokončala, ko se vrneva iz dopusta.

Kdo je Milan?

Na roadtrip greva z najinim Milanom. A kdo je Milan? Milan je najina hiška na štirih kolesih. Sprva je imel sicer drugo ime, ampak mu nikakor ni bil všeč. Kmalu je dobil novo ime, ki mu resnično sede. Verjetno se sprašujete, kje zavraga sta našla takšno ime? V času ko sva kupila kombi, je bil na TikToku izjemno priljubljen komad Miki Milane od Vere Matovič in mislim, da ni osebe, ki takrat ni poznala tega komada. Nekega dne sem šla mimo kombija, si sama pri sebi brundala komad in ruknila kombi in mu rekla: ”Ja kaj je Milan?” in od takrat ima ime. Vsi najini znanci in družina vedo kdo je Milan in vedno vprašajo, a gresta z Milanom ali letalom?

Zakaj Španija?

Nekako sva kar dolgo kolebala kam bi šla. V igri je bila Španija z avtodomom in kakšna država izven Evrope. Res sva po dveh letih in pol željna nove destinacije, rahlega kulturnega šoka, nove hrane, spoznavanja ljudi in v igri je bila tudi Mehika, vendar sva se po tehtnem razmisleku predvsem zaradi visokih cen odločila, da greva s kombijem v Španijo. O slednji sva, predvsem kar se tiče t.i. vanlifa, slišala same pohvale, da o sproščenem vibeu, odlični kulinariki, prijaznih ljudeh, ”dovoljenem” divjem kampiranju, predvsem pa po nekaj feratah, nisva kaj dolgo razmišljala. Navsezadnje v Španiji še tudi nisva bila.

Zaradi omejitve s časom, se bova tokrat osredotočila na predel Katalonija z glavnim mestom Barcelono. Zaradi same oddaljenosti (1500 km v eno smer), si bova pot razdelila na dva ali tri dni in si še na poti pogledala kakšno zanimivo mesto, preplezala kakšno ferato ali dve. Spogledujeva se tudi z idejo, da bi si ustavila v dveh državah, ki se znajde na seznamu najmanjših Evropskih držav, Monako in Andora.

Kdaj?

V Španijo greva v drugi polovici aprila in sicer od 15.4. in se vračava 2.5. Letos je tudi idealen čas glede praznikov, saj za 17 prostih dni, dava samo 8 dni dopusta. V tem času je Španija super, ker so temperature ravno pravšnje in tudi še ni glavne sezone.

 

Glavni razlogi za obisk Španije:

  • Idealna vanlife destiancija
  • Ogled Barcelone
  • Monako
  • Mestece Carcassone v Franciji
  • Andora
  • Sproščeno vzdušje
  • Ferata Cala Del Moli
  • Nora pokrajina za kolesarjenje in pohodništvo

Kakšen plan imava?

Iskreno povedano, ga nimava. Enostavno sva se odvadila podrobnega planiranja in se iz leta v leto bolj drživa reka: Go with the flow. To ne pomeni, da se nama ne sanja kam greva, ampak raje greva po navdihu in sproti iščeva kraje. Nekako nama ni več prioriteta pogledati 1001 stvar, ampak bolj uživati in doživeti vse skupaj.

Spremljate naju lahko na Instagramu, kjer se bova redno javljala.