Podaljšan vikend v kombinaciji z praznikom, se je zdela odlična ideja za mini dopust. Vse do zadnjega večera sva bila prepričana, da jo mahneva v hribe, vendar vremenska napoved ni bila ravno obetavna. Na hitro se odločiva za plan B, greva na otok Krk. Zjutraj se vstaneva dovolj zgodaj, spakirava še zadnje stvari in jo mimo Kočevja mahneva proti Krku.

Zaradi praznika med potjo pokličeva nekaj cenovno ugodnih kampov, če imajo kaj prosto. Vse zasedeno. Vprašava se, kaj pa sedaj? Reskirava, da še najdeva kakšno mesto v kampu in čakava v dolgi koloni na mostu ali narediva plan C? Ob pogledu na kup pločevine, ki se vije proti Krku, se v sekundi odločiva za načrt C in zavijeva iz poti ter greva pogledati kamp Oštro v Kraljevici. Kamp deluje ok, zato ostaneva tukaj in preživiva podaljšan vikend v Kraljevici.

Avtokamp oOštro, Podaljšan vikend v Kraljevici
Kraljevica

Kraljevica je malo mesto in pristanišče, ki je od Reke oddaljeno 24 km in le 3 km od Krškega mostu. Med znamenitosti Kraljevice sodita Stari grad z dvorcem plemiške družine. Drugače pa je Kraljevica precej zaspano mesto, kjer se ne dogaja praktično nič.

Sprehajalna pot Uvala Scott

Po naključju sva odkrila oznako za sprehajalno pot ”Uvala Scott” in sva jo šla raziskovat. Sprehajalna pot poteka iz apartmajskega naselja Kraljevica do Uvale Scott in se zaključi malo pred Krškim mostom. Pot je dolga okoli 2 km in poteka ob morju. Pot zaradi veliko stopnic ni primerna za kolesarje ali otroške vozičke.

Uvala Scott, Podaljšan vikend v Kraljevici

Uvala Scott, Podaljšan vikend v Kraljevici

Kraljevica, Podaljšan vikend v Kraljevici

Avtokamp Oštro

Avtokamp Oštro se nahaja v Kraljevici, le 1500 m od ceste, ki povezuje Reko in Crikvenico. Tako parceliran kot neparceliran del kampa se nahaja v prijetni senci borovih dreves. V kampu se nahaja tudi manjša trgovina, ki pa je glede na velikost kampa slabo založena. Plaža v kampu je razdeljena na več predelov. Večji del plaže je prodnat ali betoniran, za najmlajše pa bo odličen del, kjer je zaliv z mivko.

Kamp je bil nama za čas podaljšanega vikenda relativno ok, saj ima kamp dosti sence, čisto morje in čiste sanitarije. V kampu sva pogrešala, da se popolnoma nič ne dogaja. Če želiš na sladoled, pijačo ali kaj kupiti, se moraš zapeljati do 15 km oddaljeno Crikvenico.

Podaljšan vikend v Kraljevici