Topli januarji so že stalnica na naših koledarjih, kar se pozna na smučarski sezoni. V planu je bil smučarski vikend, vendar sva zaradi neobratovanja smučišča, izbrala alternativo in sicer morje. Načeloma sva dopuste vedno preživljala v apartmajih ali hotelu, ki nama je bil cenovno dosegljiv. Tokrat sva po čistem naključju na kuponih našla cenovno ugodno ponudbo v Opatiji in sicer hotel Ambasador s petimi zvezdicami, zato je hitro padla odločitev, da greva za vikend na morje. Sicer sva bila malo skeptična, kako bo sredi januarja na morju, ampak sva naletela na super vikend, saj je termometer kazal prijetnih 15 stopinj. Sploh pa je bilo super, ker je imel hotel svoj wellnes ter velik plavalni bazen z morsko vodo.

Hotel Ambasador

Ob prihodu v hotel je do naju prišel hotelir, ter pomagal naložiti prtljago na voziček. Medtem ko sva na recepciji urejala stvari, so nama medtem že dostavili prtljago v sobo. Izkazalo se je, da je vse zelo na visokem nivoju. Pri prihodu v sobo, se je slišalo samo WAU, vse v stilu, visoka razkošna postelja, bralni separe, dražje vino za dobrodošlico… Vikend sva izkoristila za savnanje, namakanje v bazenu, ter totalnemu razvajanju na vseh področju, sončne popoldneve pa sva izkoristila za martinčkanje na sončku.
Januarski oddih v Opatiji: hotel ambasador


Seveda sva popoldne večinoma pohajkovala po Opatiji, ki je zelo poznana turistična destinacija, ki ponuja veliko zanimivosti. Prav poseben čar Opatiji daje sprehajalna pot Lungomare, ki vodi do kraja Lovran in je dolga kar 12 kilometrov.

Lepote Opatije že od nekdaj odmevajo daleč po Evropi, saj je kot elitno letovišče že od nekdaj gostilo kralje in princese. Teh sedaj sicer ne srečamo, srečamo pa dosti turistov, ki so sem prišli uživati.


Opatija je tudi dobro izhodišče za pohode, saj Opatija leži pod Uško goro, ki ponuja dosti izhodov za pohode.

Januarski oddih v Opatiji
Mislim, da si vsakdo želi poskusiti, kako je biti v hotelu s petimi zvezdicami, večini je to nedosegljivo, tudi meni. Zato pa lahko takšne ugodnosti izkoristimo izven sezone, ko so cene bistveno nižje. V glavni sezoni bi za pol penzion na dan ena oseba odštela 150 eur, pozimi lahko za nekaj evrov več uživata dve osebi cel vikend.