Tako pa sva zaključila z ogledom najine zadnje destinacije na najinem potepanju – Dubrovnik. Dubrovnik je bil že nekaj let na mojem seznamu, kam bi rada šla. Tako, da sem sedaj tudi za to lepo mestece naredila kljukico na svojem seznamu.

Na najinem potepanju na Balkanu sva prevozila 3750 kilometrov po vseh možnih terenov, od avtocest, pa vse do skoraj brezpotij, ki se jim težko reče cesta. Ampak tako doživiš nepozabne izkušnje, ki si jih deležen na potepanjih po drugih državah.

Proti Dubrovniku sva krenila iz Boke Kotorske, ki sva jo zapustila dan prej, saj nama vreme ni bilo naklonjeno. Kot prvo je bilo v Dubrovniku treba poiskati parkirni prostor. To je skoraj misija nemogoče. Parkirala sva 2 km iz centra mesta in za uro parkiranja odštela debele 3 eure. Hja Dubrovnik je drag. Sprehodila sva se mimo obzidja do centra mesta, kjer sva se pomešala med množico turistov. Center mesta je kljub množici turistov zelo lep in prijeten.

Glavna atrakcija na glavnem trgu je bil gospod, ki je bil oblečen v pirata, kateri ti je za 2 eura na ramo in roke dal pisane papige. Seveda nebi bila jaz, če tudi sama nebi za nekaj minut poskusila kako je bilo včasih piratom, ko so jim papige čepele na ramenih. Ena od papig je takoj ko je bilo možno skljuvala gumico iz roke. Seveda sem zaradi teh papig bila srečna kot mali otrok, ker sem lahko imela papigo na ramenih.
Ker se je najina ura parkiranja hitro iztekala, sva kupila še nekaj spominkov, posnela nekaj fotografij , ter se zadovoljna vrnila proti avto in nato proti Sloveniji. Vema pa, da se v Dubrovnik še sigurno vrnema, ker je enostavno čudovit.