Neverjetno kako hitijo dnevi, tedni, meseci in leta. Pred 5-imi leti sva s Klemnom postala par in življenje se nama je v teh letih konkretno spremenilo. Na bolje seveda. Iz dveh oseb, ki sta znali iti samo na faks, službo, domov, občasno na kakšen izlet in enkrat letno na dopust k našim južnim sosedom, sva zrastla v osebi, ki ljubita in živita za potovanja. Iz popolnih zapečkarjev, sva se spremenila v dva ”potepuha”, kot nama večkrat rečejo.

Razlog, da sva se zaljubila v potovanja, je bilo najino prvo potovanje na Sicilijo, kjer sva ugotovila, da so potovanja super. Najina potovanja sva nadaljevala na bolj domačem terenu po Balkanu, po enem letu pa je padla odločitev, da je čas, da pogledava malo ven izven svojih okvirjev in se odpraviva malo dlje.

Pred petimi leti si nisem niti drznila pomisliti, da bom kdaj potovala, še manj, da bom obiskala Tajsko, o kateri sem sanjarila kot najstnica. Zato odločitev kam, ni bila težka.

Potovanja naju vedno očarajo, saj so nama všeč različne kulture, obožujeva raziskovanje različnih krajev, ulic, ki odražajo utrip mesta, predvsem pa stik z domačini, ki so polni življenja.

Kaj so naju naučila potovanja?

Potovanja so naju naučila veliko. V prvi vrsti je seveda strpnost in sprejemanje vseh, ne glede na videz, raso, barvo kože in jezik in pa tudi to, da se naučiš biti samostojen in da se v življenju znajdeš in zaneseš nase. Največja lekcija, ki sva jo kot par dobila na potovanjih, je ta, da kot par morava znati sodelovati, se pogovarjati in prilagajati, kar pa seveda pride zelo prav v medsebojnem odnosu.

V 5ih letih sva skupaj obiskala 21 držav, na poti pa skupno bila 160 dni, med njimi pa so najlepši trenutki naslednji…

5 let najinih potovanj

Raziskovanje srednjeveških ulic v Maroku

5 let najinih potovanj

Opazovanje čajnih plantaž na ŠriLanki

5 let najinih potovanj

ŠriLanka: Pidurangala Rock, v ozadju slavna Sygirija

Smučanje v Valfrejusu

5 let najinih potovanj

Raziskovanje Burubudurja v Indoneziji

Tajska: raziskovanje starodavne Ayutthaye

5 let najinih potovanj

Tajska: Koh Samui

5 let najinih potovanj

5 let najinih potovanj

5 let najinih potovanj

5 let najinih potovanj